top of page

"Dé start van jouw voetbalavontuur!"

Purple START is in het leven geroepen om zoveel mogelijk jonge kinderen voetbal te laten ontdekken in zijn verschillende facetten. Voetballers die reeds een basisopleiding hebben gekregen binnen hun voetbalclub kunnen binnen onze opleiding verder evolueren. Technische voetbaloefeningen en motorische vaardigheden zijn de rode draad tijdens onze verschillende activiteiten.

IMG_6267.jpg

Individuele benadering

Tijdens onze activiteiten leggen we de nadruk op de individuele ontwikkeling van elke speler. Dit zowel op voetballend vlak (specifieke oefenstof, cognitief) als coördinatief vlak (bewegen, reactiviteit) als mentaal vlak (doorzettingsvermogen, leergierigheid). 

Open voor iedereen

We willen zoveel mogelijk jonge voetballers bereiken, daarom zijn zowel onze open trainingssessies (Foot & FUN) als onze voetbalstages toegelaten voor alle kinderen.

Elk kind verdient een kwalitatieve opleiding op zijn of haar niveau.

In samenwerking met RSCA

De oefenstof tijdens zowel de trainingssessies als de voetbalstages zijn gebaseerd op de trainingsmethode van RSC Anderlecht. Ook staan de activiteiten onder leiding van RSCA coaches.

Uitdagende leeromgeving

De deelnemers worden op verschillende manieren geprikkeld en dit vooral op basis van differentieel leren met behulp van het nieuwste trainingsmateriaal. De spelers worden steeds onderverdeeld op basis van leeftijd en niveau zodat elke speler op zijn ritme kan evolueren.

Hoewel Purple START officieel samenwerkt met RSC Anderlecht (oefenstof en coaching) en de trainingen doorgaan op de RSCA Foot Academy is het geenszins een garantie tot integratie binnen de club.

De RSCA-jeugdscouting en technisch verantwoordelijken zijn daarvoor de enige bevoegden.

Purple START x RSC Anderlecht

In samenwerking met RSC Anderlecht organiseren we tal van activiteiten gedurende heel het jaar om enerzijds zo veel mogelijk jongens en meisjes aan het voetballen te brengen, anderzijds om elke speler beter te maken op individueel vlak. Spelers die worden opgemerkt worden uitgenodigd voor een stageperiode bij RSC Anderlecht.

 

Jaarlijks stromen er meerdere spelers door naar de jeugdopleiding van RSC Anderlecht, net als naar

andere gerenommeerde jeugdopleidingen.

PurpleSTART x RSCA

Foot & FUN

Open trainingssessies voor voetballers U5 - U6 - U7 - U8 (geboortejaar 2019 - 2018 - 2017 - 2016) zowel met als zonder voetbalervaring. Tijdens onze sessies leggen we de nadruk op functionele voetbaltechniek (dribbelen, kappen, draaien, leiden), 1 tegen 1 (transfer van de aangeleerde voetbaltechniek in wedstrijdvormen: creativiteit, uitvoeringssnelheid, omschakeling) en breed motorische ontwikkeling (explosiviteit, coördinatie, reactiviteit). 

Deze sessies gaan telkens door op zaterdag van 12u30 - 13u40 (U5-U6-U7) en van 14u00 tot 15u10 (U6-U7-U8) op de RSCA Foot Academy. De groepen worden ingedeeld op leeftijd en niveau en we trainen er volgens de trainingsmethodiek die binnen de jeugdopleiding van RSC Anderlecht wordt gehanteerd. 

LAU-26 FB.jpg
LAU-51 - FB.jpg

Foot & SkillZ

Volgend op de Foot & FUN sessies organiseren we tweemaal per week Foot & SkillZ sessies. Hierop worden de spelers uitgenodigd die door de scouts en coaches zijn opgemerkt tijdens de Foot & FUN sessies. Deze activiteiten gaan door op donderdagen (17u30 - 18u45) en zaterdagen (15u30 - 16u40). 

 

In samenspraak met de ouders leggen we een periode vast waarop de speler kan deelnemen aan deze sessies (afhankelijk van interesse en huidig trainingsschema binnen de eventuele voetbalclub).

Enkel op uitnodiging
bottom of page